Dette kan gjøre kyllingen farligere for deg.
Tidligere i år viste en regjeringsutnevnt
ekspergruppe til at 32% av norsk kylling er smittet med antibiotikaresistente
bakterier.
Marianne Sunde sier at hun ikke tar
i kyllingfilet uten å bruke plasthansker på grunn av faren for
antibiotikaresistente bakterier og usikkerheten om resistensen smitter iver til
mennesker.
Ifølge professoren tilsettes narasin
i fore for å holde kyllingene friske. Narasin virker både på en parasit og på
en type bakterier. Som kan gi diare hos kyllinger. Samtidig øker dette plassen
for visse bakterier, som e.coli.
Det er denne bakterien som kan
inneholde antibiotikaresistensa mot mange av de viktigste antibiotika som vi
brukeri humanmedisin, sier Midtvedt.
E,coli og entrokokker er hovedsak
farlige for personer som ikke er friske i utgabgspunktet. Men også når de gir
sykdom, har legene langt førre antibiotika å behandle dem med.
Hva kan disse bakteriene forsåke?
Disse bakterier kan forårsake
forskellige alvorlige infeksjoner, som man verste fall kan dø av, sier Midtvedt
* Prior – Nortura
* Best Pris, Kløverkylling og Solvinge – Norsk Kylling
* First Price og Folkets – Unil
* Den stolte Hane, Coop og Vestfold Fugl – Vestfoldfugl
Disse blir fôret uten narasin:
* Smaalene – Nortura
* Holte gård – Holte Gård
* Stange–Stange Gårdsprodukter
* Gårsdand - Vestfold skriver på sine nettsider at de ikke bruker antibiotika i foret.
Skrevet av Tanja
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar