fredag 5. desember 2014

Dette kan gjøre kyllingen farligere for deg.

Tidligere i år viste en regjeringsutnevnt ekspergruppe til at 32% av norsk kylling er smittet med antibiotikaresistente bakterier.
Marianne Sunde sier at hun ikke tar i kyllingfilet uten å bruke plasthansker på grunn av faren for antibiotikaresistente bakterier og usikkerheten om resistensen smitter iver til mennesker.
Ifølge professoren tilsettes narasin i fore for å holde kyllingene friske. Narasin virker både på en parasit og på en type bakterier. Som kan gi diare hos kyllinger. Samtidig øker dette plassen for visse bakterier, som e.coli.
Det er denne bakterien som kan inneholde antibiotikaresistensa mot mange av de viktigste antibiotika som vi brukeri humanmedisin, sier Midtvedt.
E,coli og entrokokker er hovedsak farlige for personer som ikke er friske i utgabgspunktet. Men også når de gir sykdom, har legene langt førre antibiotika å behandle dem med.

Hva kan disse bakteriene forsåke?
Disse bakterier kan forårsake forskellige alvorlige infeksjoner, som man verste fall kan dø av, sier Midtvedt

Disse blir fôret med narasin:
* Prior – Nortura
* Best Pris, Kløverkylling og Solvinge – Norsk Kylling
* First Price og Folkets – Unil
* Den stolte Hane, Coop og Vestfold Fugl – Vestfoldfugl

Disse blir fôret uten narasin:
* Smaalene – Nortura
* Holte gård – Holte Gård
* Stange–Stange Gårdsprodukter

* Gårsdand - Vestfold skriver på sine nettsider at de ikke bruker antibiotika i foret.

Skrevet av Tanja

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar